Besök Stockholm

Välkomna till Stockholm!

Här finns massor att göra när du hämtar andan mellan tävlingspassen. Vi har listat saker som händer i staden under SumSim-helgen!

Utforska staden: Stockholm är en otroligt vacker stad, speciellt under vintermånaderna när det kan finnas snö och juldekorationer. Utforska Gamla Stan, Djurgården, och andra delar av staden för att uppleva dess charm.

Kulturella evenemang: Det finns flera evenemang som pågår under ditt besök. Till exempel kan du se en konsert med Alexis Ffrench på Cirkus Djurgården den 9:e december eller njuta av musiken från Imagine Dragons på Friends Arena den 7:e december.

Julmarknader: Stockholm är känt för sina julmarknader som säljer handgjorda presenter, glögg, och lokala delikatesser som saffransbullar och pepparkakor. Du kan även delta i en julrundtur av Stockholm där du kan se de bästa platserna i Gamla Stan i skenet av lyktor, vilket är en mycket romantisk upplevelse.

Vintersporter: Stockholm erbjuder vinteraktiviteter som skridskoåkning och skidåkning. Du kan åka skridsko i en av stadens huvudparker, Kungsträdgården, eller prova på skidåkning på Hammarbybacken, stadens egna skidbacke, som är lätt att nå med kollektivtrafik eller en promenad från Eriksdalsbadet!

Mat- och vandringsturer: Om du är intresserad av att prova på lokal mat, kan du delta i en mat- och vandringstur. Dessa turer ger dig möjlighet att smaka på lokala ostar, kött, speciella skaldjur, svenska godisar, kanelbullar och mer.

Fika: Fika är en del av den svenska kulturen där man tar en paus för att njuta av kaffe och något att äta med vänner varje dag. I Stockholm är mysiga kaféer som säljer varma drycker och kanelbullar och andra söta godsaker aldrig långt borta. Ett favoritkafé är Ritorno, som har varit öppet sedan 1934 och har en cool 1950-talskänsla. Ett annat toppenkafé i närheten av Eriksdalsbadet är Älskade Traditioner!

Ishockey: Vintern är hockeysäsong och du kan titta på en match på Hovet, hemstadion för flera Stockholms lag. Atmosfären där säkerställer att du har en bra tid, även om du inte vet något om ishockey!

Massor av tips finns även på Visit Stockholm!